Bir Ramazan Ayı Daha Geride Kaldı

09.09.2011 18:13

Denizli Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Boyunca Birbirinden Güzel Etkinlikler Sundu

Denizli Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında, birbirinden güzel etkinlikler sundu. Denizli Belediyesi'nin, 'Nerede o bizim zamanımızdaki Ramazan ayları' diyenler için hazırladığı ve 1 ay süren etkinlikler, büyüklere geçmişini anımsatırken çocukların da uzun süre unutamayacakları ve gelecekte anlatacakları çok özel anların yaşanmasını sağladı.

11 aynı sultanı Ramazan ayı boyunca, her gün yaklaşık 2500 yolda kalmış, durakta bekleyen ve seyahat halinde evine ulaşmaya çalışan kişiye, içinde hurma, su, kek ve meyve suyundan oluşan iftar paketi dağıtıldı. Yine her gün iftar çadırında 5000 kişi, hep bir ağızdan dua ederek orucunu açtı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, her gün farklı bir mahalledeki camide teravih namazı kılarak mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Ramazan eğlencelerinin adresi ise İncilipınar Parkı ve Adalet Parkı oldu. Etkinliklerde, çocuklar çocuk olmanın tadını doyasıya çıkardı. Aileleriyle parka gelen binlerce çocuk, belediyenin açtığı stantlarda gezerek çeşitli ikramlardan tattı. Palyaçolar, birbirinden güzel Oyunlar, Hacivat-Karagöz gibi tiyatro Oyunları ve Mehteran takımı çocukların eğlence kaynağı oldu. Yetişkinlere yönelik ise birbirinden güzel konserler hazırlandı. Denizli, Ramazan ayı boyunca tanınmış yıldız sanatçıları ağırladı. Yine hergün 7 farklı camide namaz çıkışı lokma dağıtıldı. Denizli merkezdeki tüm camiler de geceleri aydınlatıldı.

Ramazan Bayramı'nda ise coşku doğura ulaştı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile il protokolü belediye önündeki bayramlaşma programına katıldı. Ramazan Bayramı'nda huzurevi, yetiştirme yurdu ve çocuk yuvası sakinleri de unutulmadı. Protokol üyeleri çocuklar ve yaşlılarla tek tek bayramlaştı. Vatan için şehit düşen şehitler de mezarı başında anıldı.