Camilere ilgi çekmek için Hacivat- Karagöz oynatılıyor

09.09.2011 18:06

Camilere ilgi çekmek için Hacivat- Karagöz oynatılıyor

 

İzmir`in Karşıyaka Müftülüğü, yaz kurslarını teşvik etmek ve çevre sakini çocukların ilgisini camiye çekmek için Hacivat-Karagöz oyunu oynattı.

Karagöz`ün yazıcılığı` adlı Hacivat-Karagöz gölge oyunu şu ana kadar ilçede dört camide bini aşkın çocuk için sahneye konuldu. Örnekköy semtindeki Hacı Ali Gültekin Camisi`ndeki programa katılan Karşıyaka İlçe Müftüsü Hemdi Gevher, `Bunu çevredeki çocuklarımızın ilgisi camiye çekmek ve Yaz Kur`an-ı Kerim okuma kurslarına katılanlara mükafat için yaptık.` dedi. Müftü Gevher çocukları eğlendirerek öğretmek istediklerini belirterek, `İlçeyi dört bölgeye ayırdık. Yaz kurslarına katılanları mükafatlandırmak ve çevre sakini çocukların ilgisini camiye çekmek için Hacivat-Karagöz oynatıyoruz. Dört bölgedeki camilerde gösterim yapıldı. Bugünkü gösterime 8 caminin çocukları davet edildi.` şeklinde konuştu.

İlçede pilot seçilen Merkez Kemalpaşa, Cumhuriyet, Şemikler pazar yeri ve H.Ali Gültekin camilerde oyun gösterildi. H.Ali Gültekin Camisi`ndeki oyunları Örnekköy, Dedebaşı Soğukkuyu ve Yamanlar semtindeki sekiz camiden 300 çocuk seyretti. Çocuklardan Arif Kulaç, Hale Altunkaynak, Umut Dilmaç, Uygar Kağan, Doğan Özyurt, Gözde Yavaş, Ali Umut, Çilek Şeker ve Nilay Gözübüyük oyunu beğendiklerini belirterek, okumaya gelmeyen arkadaşlarını da çağırdıklarını söyledi.

Hacivat-Karagöz gösterimini sunan sanatçılar Ayhan Leylek ve Gülsüm Leylek çifti ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı`na bağlı olarak çalıştıklarını belirterek, oyunu 1989 yılından bu yana değişik yerlerde sahnelediklerini söyledi. (CİHAN)