KARAGÖZ'ÜN HİKMETİ SAHNEYE YANSIDI

28.01.2012 13:41
 
 
Kurgusu itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Zıll-i Hakikat(Hakikatin Gölgesi) Karagöz” adlı gösteri Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hikaye, müzik ve gölge oyununu bir araya getiren gösteri Karagöz’ün hikmetini sahneye taşıdı.
Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin kültürel dokusunu canlandırmaya ve özümsemeye odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Karagöz’ün bir eğlence oyunu olmaktan öte, Anadolu İslam kültürünün remizlerini ifade eden bir semboller bütünü olduğu fikrinden hareketle ortaya çıkan “Zıll-i Hakikat(Hakikatin Gölgesi) Karagöz” adlı gösteri, birçok özelliği ile Türkiye’de bir ilk oldu. Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Özer’in yaptığı gösteride Karagöz epik anlatımlı bir kurguyla sahneye taşındı.
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen olan gösteride Cemalettin Tül, Karagöz’ün görünmeyen yüzünü hikayeler eşliğinde seyircilere aktardı. Usta sanatkar Hayali Tacettin Diker ise klasik Karagöz oyunuyla sahnede yer aldı. Gösteriye Ayan Musiki Topluluğu Türk müziğinin en güzel örneklerinden oluşan keyifli bir mozaikle eşlik etti.

CİHAN